Bielzenplanken

Bielzen werden vroeger gebruikt als dwarsliggers die de spoorstaven dragen. Tegenwoordig worden deze spoorbielzen veel van beton of staal gebruikt, vroeger werden ze bijna uitsluitend van hout gemaakt; en dan vooral van eikenhout van de top van oude eikenbomen. Wij leveren hele spoorbielzen, maar zagen ze ook voor je op maat. In dat geval krijg je dus bielzenplanken.

Lees het verhaal over onze bielzenplanken

banner-03

Waar komen onze bielzen vandaan?

Hout van Vroeger haalt zijn hout uit heel Europa. Uit landen als Polen en verschillende Oostbloklanden, maar ook Frankrijk heeft nog veel authentieke bielzen. Wij importeren al het bielzenhout rechtstreeks, zodat we onze prijzen laag kunnen houden.

Wat doen wij
met de bielzen?

Wij maken planken van bielzen. Maar voordat we dat doen, geven we de bielzen rust. Ze krijgen van ons de tijd om te drogen. Want het is zo jammer als een bielzenplank te snel op de markt komt. Dat verdient hij niet. Bovendien maakt dat hem minder geschikt voor jou om mee te werken. Na het drogen, zagen we de bielzen op verschillende lengtes, bewerken we de planken en leggen we ze op voorraad.

WhatsApp Image 2019-03-29 at 11.53.40
bielzen tv meubel

Waar kun je het hout van een biels voor gebruiken?

Het is eikenhout dat minimaal enkele decennia oud is. Het heeft geleefd en gewerkt. Het is hout met een verhaal en een eigen, eiken karakter. Je kunt er een prachtige tafel of kast van maken, een wanddeel, een badkamermeubel, vensterbank, traptrede en zelfs een vloer. Als je van het karakteristieke van bielzen houdt, kun je het overal voor gebruiken.

Uw planken op maat gemaakt

Het is mogelijk om planken op maat te zagen of schaven. Bij kleine hoeveelheden kan dit direct in de werkplaats. Bij grote hoeveelheden kan dit enkel op bestelling. Neem hiervoor contact met ons op.

schaven

Maten & prijzen

Onze bielzenplanken zijn standaard 25 cm breed en tot 4.40 meter lang. In onze werkplaats kunnen we planken op maat zagen of schaven. 

Onze bielzenplanken prijzen
  • 2 cm dik – € 23,00 de strekkende meter
  • 4 cm dik – € 28,00 de strekkende meter
  • 6 cm dik – € 35,00 de strekkende meter

Zoek je een grote partij bielzenplanken? Neem dan contact op voor een persoonlijke aanbieding.

Interesse in bielzenplanken?

Vijf redenen

Bielzenplanken van Hout van Vroeger

Alleen de beste kwaliteit hout

ons hout is kurkdroog

Tegen eerlijke prijzen

wij importeren rechtstreeks

Uit voorraad leverbaar

in verschillende afmetingen en bewerkingen

Zelf uitkiezen

wandel door onze voorraad

Snelle levering

wij hebben eigen materieel om het hout te vervoeren