Schaaldelen

Schaaldelen zijn houten planken waar de schors nog aan zit. Ze worden daarom ook wel boomschorsplanken genoemd. Veel schaaldelen zijn grenen geïmpregneerd of van douglas naaldhout, wij doen onze naam Hout van Vroeger uiteraard eer aan: bij ons vind je uitsluitend eiken schaaldelen. Schaaldelen dus die barstensvol karakter zitten.

Lees het verhaal over onze schaaldelen

Wagonhout planken

Wat zijn de voordelen van
eiken schaaldelen?

Dat zit hem met name in de uitstraling. Eiken is krachtiger en doorleefder dan grenen of douglas; en meestal ook in bredere afmetingen beschikbaar. Dat heeft natuurlijk met de leeftijd te maken. Douglas bijvoorbeeld is een naaldboomsoort. Die naaldbomen worden gekweekt voor het hout. Eiken zijn meer een product van de natuur zelf en veel ouder als ze uitgeleefd zijn.

Waar kun je schaaldelen voor gebruiken?

Eiken schaaldelen hebben een sterk decoratieve functie. Die schors geeft je meubel of decorstuk een authentieke houtlook. Daarmee hebben we gelijk verteld waar je eiken schaaldelen voor gebruikt: niet zo snel voor een schutting. Daar is eiken eerlijk gezegd te goed voor. Maar een tafelblad of vensterbank bijvoorbeeld gemaakt van schaaldelen ziet er super uit. Of wat te denken van een wanddecoratie of volledig wanddeel in huis of op kantoor met schaaldelen?

bielzen tv meubel

Wat doen wij met de schaaldelen?

Wij zagen ze op maat. Dat doen we pas als het eikenhout uitgerust en droog is. Op veel plaatsen gaat hout al in de verkoop als het eigenlijk nog een te hoge vochtigheidsgraad heeft. Bij ons ligt dat percentage op hoogstens 10%. Dan is het hout pas echt klaar voor de volgende stap: jou dienen als bouwmateriaal of pronkstuk.

Interesse in schaaldelen?

Vijf redenen

Schaaldelen van Hout van Vroeger

Alleen de beste kwaliteit hout

ons hout is kurkdroog

Tegen eerlijke prijzen

wij importeren rechtstreeks

Uit voorraad leverbaar

in verschillende afmetingen en bewerkingen

Zelf uitkiezen

wandel door onze voorraad

Snelle levering

wij hebben eigen materieel om het hout te vervoeren