Wagonplanken

Wagonplanken zijn jarenlang als deklaag in een treinwagon gebruikt. Zodra ze aan vervanging toe zijn, worden ze interessant voor hergebruik; bijvoorbeeld in meubelen. Kun je je voorstellen hoe het is als je zo’n wagonplank voor het eerst in handen hebt … Dat is bijna magisch. Je voelt en ziet dat de wagonplank keihard heeft gewerkt; je ruikt bijna de geur van alle landen en streken waar de wagon doorheen is gereden. Het mooiste hout dat er is!

Lees het verhaal over onze wagonplanken

Waar komen onze wagonplanken vandaan?

Hout van Vroeger haalt zijn hout uit heel Europa. Uit landen als Polen en verschillende Oostbloklanden, maar ook Frankrijk heeft nog veel authentieke wagonplanken. Wij importeren al het wagonhout rechtstreeks, zodat we onze prijzen laag kunnen houden.

Wat doen wij met de wagonplanken?

Het allerbelangrijkste: wij geven ze eerst rust. Wagonplanken krijgen van ons de tijd om te drogen. Want het is zo jammer als een plank te snel op de markt komt. Dat verdient hij niet. Bovendien maakt dat hem minder geschikt voor jou om mee te werken. Na het drogen, gaat hij in opslag of geven we hem een bewerking.

Wagonhout planken
WhatsApp Image 2019-03-29 at 11.53.40 (1)

Waar kun je een wagonplank voor gebruiken?

Wagonplanken zijn in trek. Er is weinig hout dat zo veel karakter heeft en dat zo authentiek is als wagonhout. Het is hout met een verhaal dat zich perfect leent voor tafels en kasten, maar ook voor wanddelen, badkamermeubels, vensterbanken, traptreden en vloeren.

Interesse in wagonplanken?

Vijf redenen

Wagonplanken van Hout van Vroeger

Alleen de beste kwaliteit hout

ons hout is kurkdroog

Tegen eerlijke prijzen

wij importeren rechtstreeks

Uit voorraad leverbaar

in verschillende afmetingen en bewerkingen

Zelf uitkiezen

wandel door onze voorraad

Snelle levering

wij hebben eigen materieel om het hout te vervoeren