Epoxeren

Bij het epoxeren van hout brengen we een epoxylaag aan op het hout. Die epoxylaag is een beschermlaag die de wagonplanken en de bielzen een glossy uitstraling geeft: het hout wordt vlak en glanst. Epoxeren doe je uiteraard na het drogen, schaven en zagen van de planken of balken.

Waarom zou je je hout laten epoxeren?

1. Uitstraling

Met het epoxeren van oud hout geef je de wagonplank of bielzenplank een glanslaag. Je legt extra accenten op de structuur, de nerven en de tekening van het hout.

fda0699b-1efa-46e9-aa5e-05868e892cf2
eettafel3

2. Bescherming

Een epoxylaag is een beschermlaag. Het epoxeren beschermt je hout tot op zekere hoogte tegen vocht en vuil.

3. Onderhoud

Het epoxeren zorgt dat je het hout heel gemakkelijk afneemt met een doek. Het hout is immers glad. Er komt geen vuil in de naden of groeven terecht.

WhatsApp Image 2019-03-13 at 16.10.31

Wil je je hout laten epoxeren?

Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Je kunt het hout een matglans, zijdeglans of hoogglans laten geven. Wil je weten wat de verschillen zijn? Wij vertellen het je graag. In onze opslag vind je bovendien voorbeelden van hoe wij hout voor je kunnen epoxeren. Dat doen wij overigens zelf, in de zagerij, maar dat kost logischerwijs wat extra tijd. Houd dus rekening met een levertijd van minimaal één dag als je je hout wilt laten epoxeren.

Mooi wat hout kan doen