FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Daar hebben vroeger de bouten gezeten, waarmee de wagonplanken en bielzen bevestigd waren. Sommige mensen willen dat die gaten blijven zitten, omdat dat het hout nog authentieker maakt, andere willen graag dat wij die gaten vullen. Proppen heet dat.

Al ons historisch hout komt uit Europa. Het meeste van ons hout komt uit Frankrijk, Polen en verschillende Oostbloklanden. Daar hebben we al jarenlang onze vaste, vertrouwde contacten. Wij importeren dat hout rechtstreeks, zodat we zeker weten dat we authentieke kwaliteit in handen hebben.

Dat is moeilijk te zeggen. Dat verschilt natuurlijk per partij. Maar gemiddeld geldt dat al ons hout – en dan hebben we het even exclusief over het eikenhout – minimaal enkele decennia oud is. Pas dan is een eik namelijk klaar om ons zijn hout cadeau te doen.

Ja hoor, dat kan. Wij hebben volop wagonplanken en bielzen op voorraad liggen. Heb je de mogelijkheden, dan kun je het hout meenemen zodra je het uit hebt gezocht. Wil je het eerst nog laten bewerken, dan komt er wel nog een dag levertijd bij. Daarnaast geldt: wij kunnen je bestelling altijd ook op iedere gewenste locatie bezorgen; met eigen materieel bovendien.

Mooi wat hout kan doen